In 5 stappen investeren in ICO’s

Ben jij je aan het oriënteren op het investeren in ICO’s? Geen idee welke stappen je moet nemen om in ICO’s te kunnen investeren? In deze blog kun je lezen hoe investeren in ICO’s over het algemeen in zijn werk gaat.

 

Stap 1: In welke ICO ga je investeren.

Heb je al duidelijk in welke ICO jij wilt investeren? Iedere ICO heeft zijn eigen manieren waarop je kunt investeren. Het is dus belangrijk dat je weet in welke ICO je gaat investeren. Lees in onderstaande stappen welke voorbereiding je moet treffen voor je gaat investeren.

 

Stap 2: Zorgen voor de juiste valuta/crypto

Bij de meeste ICO’s heb je cryptovaluta nodig om te investeren. Vaak kun je aankopen met Bitcoin of Ethereum. Soms is het ook mogelijk om met dollars of euro’s aan te kopen. Dit wisselt per ICO, dus kijk goed na wat de mogelijkheden zijn.

Indien je met cryptovaluta moet betalen, moet je deze uiteraard wel hebben. In Nederland kun je via Litebit crypotvaluta kopen. Je kunt via Litebit onder andere betalen met Ideal. Via andere sites kun je vaak alleen met creditcard of Paypal betalen. Indien je met dollars en euro’s kunt betalen hou er dan rekening mee dat je waarschijnlijk een creditcard of Paypal nodig hebt. Heb je dit niet, dan is het meest gemakkelijk om cryptovaluta via Litebit te kopen.

Cryptovaluta moeten in een digitale portomonee, een wallet genaamd, bewaard worden. Sommige cryptovaluta kun je in de wallet op Litebit bewaren. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld Ethereum. Als je Ethereum aankoopt via Litebit, zul je moeten zorgen dat je een Ethereum wallet hebt. Dus voordat je cryptovaluta gaat kopen, moet je eerst zorgen dat je een geschikte wallet hebt om de gekochte cryptovaluta naar toe te verzenden.

 

Stap 3: Zorgen voor de juiste wallet

Als de ICO de crypto-munten gaat uitbetalen die jij hebt aangekocht, moet je een geschikte wallet hebben om deze munten te kunnen ontvangen. Kijk dus goed welke wallet noodzakelijk is om de ICO-munten te kunnen ontvangen.

ICO-munten worden vaak uitgegeven via het Ethereum platform. Er wordt dan aangeven dat het om ERC20 tokens gaat. Deze tokens kun je ontvangen in Ethereum wallet. Belangrijk is wel dat dit een originele Ethereum wallet is en geen exchange wallet. Een online Ethereum wallet kun je aan maken via My Ether Wallet . Je kunt ook een offline wallet aanmaken. Welke keuze je hierin maakt is uiteraard aan jouzelf.

Als je het voor jezelf simpel wilt houden om in ICO’s te investeren kun je het beste een Ethereum wallet aanmaken. Via deze wallet kun je de ICO-munten met Ethereum aankopen en de ICO-munten terug ontvangen. Voor de meeste ICO’s zul je uit de voeten kunnen met een Ethereum wallet.

Stap 4: Aankopen van de ICO-munten

Als je valuta/crypto hebt om de ICO-munten aan te kopen en een wallet om de ICO-munten te ontvangen, is het tijd om de ICO munten te gaan kopen. Over het algemeen kun je de munten aankopen via de website van de ICO. Hou er rekening mee dat sommige ICO’s een KYC-beleid hebben. Dit houdt in dat je jezelf moet identificeren als je een account aanmaakt.

Je ziet in jouw account op de website van de ICO hoeveel ICO-munten jij hebt aangekocht. Het kan soms even duren voor dit zichtbaar wordt. Pas nadat de ICO is afgelopen worden de ICO-munten naar jouw wallet verzonden. Als je in het begin van de ICO investeert kan het dus best een paar maanden duren voordat de ICO is afgelopen en jij de munten in jouw wallet ontvangt.

Soms lees je ook dat je de hoeveelheid GAS moet instellen. GAS zijn de kosten van de transactie. Je kunt aangeven hoeveel je hier maximaal aan wilt uitgeven. Maar let op, geef wel voldoende GAS aan, anders mislukt de transactie. Vaak wordt aangegeven wat het minimum is, anders kun je dit navragen bij de ICO. Ga hier niet onder zitten. Hoe meer GAS je invult hoe sneller de transactie verwerkt wordt.

 

Stap 5: Houden of verkopen van de ICO-munten

Als de ICO is afgelopen is de vraag ga je de ICO-munten houden (hodlen) of ga je ze verkopen na de eerste prijsstijging? Je moet dus gaan bepalen wat jouw strategie is. In een toekomstige blog zullen wij verder uitweiden over de verschillende strategieën die je kunt toepassen.

Het is belangrijk om bij een ICO na te gaan of deze snel na afloop van de ICO op een crypto-exchange geregistreerd wordt. Als je wilt handelen of snel wilt verkopen na de ICO is het belangrijk dat je aangemeld bent voor de exchange waarop de ICO-munt geregistreerd wordt. Hou ook in de gaten wanneer de ICO-munt op de exchange terecht komt, zodat je op tijd kunt inspringen op prijsstijgingen en dalingen. ICO-munten stijgen vaak snel nadat zij op de exchange komen. Het is zonde als je deze stijging net mist.

 

De 5 stappen kort samengevat
  1. Bepaal in welke ICO je gaat investeren.
  2. Bepaal met welke crypto of valuta je gaat investeren. Koop de benodigde crypto en zorg voor een wallet.
  3. Zorg dat je een geschikte wallet hebt om de ICO-munten te ontvangen.
  4. Koop de ICO-munten aan via de website van de ICO en stel de hoeveelheid GAS in indien benodigd.
  5. Bepaal jouw strategie: hodlen of handelen. Meldt je zo nodig op tijd aan bij de juiste crypto-exchange.
Volg en like ons via:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Blijf op de hoogte en volg ons via: