Welkom in de wereld van ICO’s, wat zijn ICO’s?

Waarom een website over ICO’s? Er is nog veel onduidelijk over ICO’s. Daarom leek het ons een goed idee om de informatie over ICO’s te delen met ICO-beginners, maar natuurlijk ook de ICO-gevorderden en experts. Deze website is een weergave van de zoektocht naar wat ICO’s zijn en welke ICO’s er zijn. Het doel is met elkaar kennis te delen, zodat we allemaal een stapje verder komen.

 

Voordat je aan ICO’s gaat beginnen, begint het met de vraag… Wat zijn ICO’s?

ICO staat voor Initial Coin Offering. Je kunt het vergelijken met crowdfunding. ICO’s zijn projecten / start ups die investeerders nodig hebben om van start te gaan. Het zijn projecten die iets te maken hebben met de wereld van blockchain en cryptovaluta. Beginnen de termen je nu al te duizelen? Bekijk het woordenboek via het menu. Iedereen die het project steunt kan geld in leggen, natuurlijk met de verwachting dat het een succesvol project wordt. ICO’s hebben een eigen cryptovaluta. Deze koop je als je het project steunt. Je kunt geld verdienen als de waarde van deze cryptovaluta stijgt. Maar uiteraard kan het ook andersom en kun je jouw investering verliezen.

 

Voordat je in ICO’s gaat investeren is het daarom belangrijk dat je een aantal dingen onderzoekt:
  • Wat is het doel van de ICO? Als je zelf niet begrijpt waar je in investeert, is het waarschijnlijk verstandig dit niet te doen. ICO’s met een duidelijk en begrijpelijk doel hebben waarschijnlijk een grotere kans van slagen. Denk hierbij aan de elevator pitch. Kun je in een aantal zinnen en op een begrijpelijke manier uitleggen wat de ICO doet?
  • Zie je het nut van de ICO in? Biedt het een meerwaarde in de echte wereld?
  • Als de ICO een daadwerkelijk nut heeft, zijn er meer ICO’s of al bestaande crypto’s die ditzelfde probleem oplossen? Indien de ICO niet de enige speler op een bepaald gebied is, wat zijn dan de sterke en zwakke punten?
  • Wie zitten er in het ICO-team? Hebben de leden ervaring op het gebied waarop de ICO zich begeeft? Stel de ICO richt zich op iets vernieuwends in de media. Hebben zij een ruime ervaring met ondernemen in de media en hier ook al eerdere successen in geboekt? Het is bij iedere ICO goed te bekijken of er ook leden in het team zitten die ervaring hebben met eerdere ICO’s, waren deze succesvol? Daarnaast is het belangrijk dat er ook leden inzitten die ervaring hebben met blockchain- en andere technologieën die komen kijken bij het starten van een ICO en een cryptovaluta.

 

Waarom is het belangrijk om bij een ICO al dit voorwerk te doen? Kan je niet veel gemakkelijker in crypto investeren?

Ook bij het investeren in crypto is het verstandig te weten wat er achter de crypto zit en niet alleen te kijken naar de prijsstijgingen en dalingen. Maar bij ICO’s is het verstandig nog wat stapjes verder te gaan in jouw onderzoek. Waarom? Omdat de ICO nog niet bestaand is op de crypto markt. Een munt op de cryptomarkt heeft zich vaak al enigszins bewezen. Uiteraard is dit geen garantie voor succes, aangezien de hele cryptowereld nog redelijk in de beginfase zit. Maar het is wel iets minder risicovol dan de investering in ICO’s. Iets wat een risico bij ICO’s is, is dat het oplichterij kan zijn. Je steekt je geld erin, om er vervolgens nooit meer iets van te horen. Daarom is dat voorwerk zo belangrijk, zeker ook naar de mensen achter de ICO, zijn dit mensen met een status van dienst? Dat vergroot de kans op succes en veiligheid.

 

Maar als investeren in ICO’s zo riskant kan zijn en het kost meer werk, waarom zou je er dan aan beginnen?

Als je in een ICO investeert ben je één van de eersten die de nieuwe crypto’s koopt. Je koopt in op de beginwaarde van de munt. Daarnaast worden bij de pre-sale vaak bonussen gegeven, om jou te belonen voor jouw steun. Als een ICO het goed doet, heb je kans dat de waarde in het begin stijgt, waardoor je snelle winsten kunt maken. Daarnaast hoeft het niet alleen om het financiële plaatje te gaan. Als jij vind dat de ICO een goed doel nastreeft, is het ook een mooie manier om dat doel te steunen en erbij te zijn om te zien hoe het project groeit.

Of je wel of niet in ICO’s gaat investeren, is geheel aan jou. Maak een goede afweging of je het de risico’s waard vind. Uiteraard is het verstandig nooit meer te investeren dan je kunt missen. Dan is het misschien zonde van je geld, maar niet het einde van de wereld.

Op deze website kun je meer lezen over de verschillende ICO’s die er zijn. Met de tijd zullen er steeds meer ICO’s aan de website toegevoegd worden. Heb je een interessante ICO gespot die hier nog niet te vinden is, laat het ons weten in de reacties hieronder. Op deze website geven wij GEEN adviezen over waarin te investeren of welke tactieken je kunt toepassen. Wij geven alleen informatie over wat ICO’s zijn, welke er zijn en waar je ze kunt vinden. De verantwoordelijkheid of je eraan begint en op welke manier ligt geheel bij jouzelf.

 

Laat jouw reactie, informatie of vragen hieronder achter. Met elkaar weten we meer dan alleen!

Volg en like ons via:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Blijf op de hoogte en volg ons via: