ICO woordenboek

Blockchain

Blockchain is een digitale database waarin gegevens worden vastgelegd. Databases die er nu zijn worden altijd beheerd door iemand. Geldstromen door de bank, identiteitsgegevens door de overheid enz. Hierdoor bestaat er altijd een bepaalde kwetsbaarheid. De beheerder moet je vertrouwen, maar je weet nooit zeker of dit kan. Daarnaast kunnen partijen van buiten af proberen bij de gegevens te komen. Bij blockchain gaat alles automatisch via het systeem. Er is geen beheerder, blockchain is van iedereen. Het is een open systeem, inzichtelijk voor iedereen. Daarnaast is het een veilig systeem, niemand kan er iets in wijzigen. Toepassingen van blockchain zijn hierdoor legio.

 

Cryptovaluta (Crypto)

Cryptovaluta zijn digitaal geld waarvan de transacties worden vastgelegd in de blockchain. Dit betekent dat alle transacties inzichtelijk zijn voor iedereen en er niet gefraudeerd kan worden met deze gegevens. Niemand beheert de transacties en niemand bepaalt de regels, het is ongereguleerd. Bij het reguliere geld beheren banken transacties, deze zijn niet inzichtelijk voor iedereen en hierdoor gevoeliger voor fraude.

 

ICO

ICO staat voor Initial Coin Offering. Je kunt het vergelijken met crowdfunding. ICO’s zijn projecten / start ups die investeerders nodig hebben om van start te gaan. Het zijn projecten die iets te maken hebben met de wereld van blockchain en cryptovaluta. Beginnen de termen je nu al te duizelen? Bekijk het woordenboek via het menu. Iedereen die het project steunt kan geld in leggen, natuurlijk met de verwachting dat het een succesvol project wordt. ICO’s hebben een eigen cryptovaluta. Deze koop je als je het project steunt. Je kunt geld verdienen als de waarde van deze cryptovaluta stijgt. Maar uiteraard kan het ook andersom en kun je jouw investering verliezen.

 

Hard Cap

Een Hard Cap is de maximale hoeveelheid geld/crypto die een ICO wil ontvangen.

KYC

Know Your Customer is waar KYC voor staat. Dit betekent ken je klant. Sommige ICO’s, exchanges of wallets vragen om identificatie, zodat zij weten wie hun klanten zijn.

 

Smart Contract

Een smart contract is een digitaal contract. Hierin kun je van alles vastleggen. Smart contract zouden gebruikt kunnen worden voor hypotheken, verzekeringen, notariële akten enz. Het voordeel van een smart contract is dat het zichzelf kan uitvoeren. Er is dus geen persoon nodig die zorgt/controleert dat het contract wordt uitgevoerd. Smart contracts zijn gebaseerd op blockchain. Dit is een zeer veilig systeem, waar tot dusverre niet mee gefraudeerd kan worden. Hierdoor zijn smart contracts ook zeer betrouwbaar.

 

Soft Cap

Een Soft Cap is de minimale hoeveelheid geld/crypto die de ICO nodig heeft om van start te kunnen gaan.

 

Uncapped

Er zijn ICO’s zonder soft en hard cap. Dit zijn uncapped ICO’s. Deze ICO hebben dus geen minimum en maximum hoeveelheid geld/crypto nodig. Zij werken met het geld wat zij kunnen krijgen.

Whitelist

Voor sommige ICO’s is er een voorinschrijving, dit wordt de whitelist genoemd. Je moet je dus van tevoren inschrijven om mee te kunnen doen. Vaak is er een whitelist bij populaire ICO´s waarbij een gelimiteerd aantal munten beschikbaar is.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial