SKYFchain; crypto drones ter land, ter zee en in de lucht

SKYFchain in een notendop                      Englisch version

Onbemande vliegtuigen die vracht vervoeren van A naar B. Dit is waar SKYFchain zich in de eerste plaats op richt. SKYFchain wil de logistiek die nu bestaat uit mens en vervoermiddel gaan vervangen door robots. In de eerste plaats kun je hierbij denken aan vliegende drones. Maar de ambities van SKYFchain gaan nog een stuk verder dan dat. In de toekomst willen zij ook gebruik gaan maken van onbemande vrachtschepen en vrachtwagens. Voor het financiële en administratieve gedeelte van de logistiek worden blockchain en smart contracts gebruikt. Bekijk hieronder de introductievideo van SKYFchain.

SKYFchain is het vervolg op een eerder project SKYF drone. Tijdens dit project is een vliegende drone ontwikkeld die maximaal 400 kilo kan vervoeren en een afstand van 350 kilometer kan afleggen. Bekijk onderstaande video om de drone te zien vliegen.

 SKYFchain crypto munt

De munt van SKYFchain heet SKYFT. De munt wordt gebruikt voor alle transacties in het SKYFchain netwerk. De klant kan betalen met normaal geld of cryptocurrency om een vracht te versturen, bijvoorbeeld met de euro. De betaling wordt omgezet in SKYFT. Vervolgens gaat de vracht van Nederland naar Engeland. In Engeland aangekomen wordt de waarde van de levering betaald in de Engelse pond. Deze wordt omgezet in SKYFT en vervolgens in Euro’s uitbetaald aan de verzender. Door inzet van SKYFT maakt het niet uit dat verstuurder en ontvanger verschillende valuta hebben.

Voor alle transacties in het SKYFchain netwerk worden smart contracts als basis gebruikt. Smart contracts zijn digitale contracten die zichzelf uitvoeren. Daarnaast zijn ze veilig zijn door gebruik te maken van blockchain technologie. In dit geval zou het bijvoorbeeld zo kunnen gaan dat de smart contract ervoor zorgt dat de vracht pas vertrekt als de kosten voor het vervoeren van de vracht door de opdrachtgever betaald zijn. Door de blockchain is deze transactie inzichtelijk en is het zeker dat er niet mee gefraudeerd is. Dan gaat de drone op pad. De vracht wordt vervolgens pas afgeleverd als de betaling bij aflevering van de vracht voldaan wordt. Ook is inzichtelijk waar de vracht zich bevindt en wat de status is. Op deze manier wordt het financiële en administratieve stukje van de logistiek op een veilige manier automatisch uitgevoerd. Wat ook weer mankracht scheelt.

 

SKYFchain team

CEO (directeur): Alexander Timofeev

Alexander Timofeev heeft een uitgebreide ervaring in wereldwijd aantrekken van investering voor internationale high-tech projecten. Hij is oprichter en CEO van microbor-nanotech, oprichter en management partner van InvestKino en van het FPI innovatiefonds.

CMO (marketing directeur): Maxim Khabur

Maxim Khabur heeft ervaring als marketing directeur bij FPI, directeur bij Young & Rubican Group, senior marketing manager bij Added Value en senior manager marketing en communicatie bij TNK BP.

Kwaliteiten van de andere teamleden:

 • Ingenieur met ervaring in high-tech investeringen.
 • Computer wetenschappen en toegepaste wiskunde, ontwikkelaar en hoofd van een aantal software start-ups die zich bezig houden met big data analyses.
 • Verschillende teamleden met ervaring van ontwerpen en produceren in de luchtvaart.
 • Juridische ervaring in hedging, internationale financiële deals en internationale samenwerking van bedrijven.
 • PR en communicatie voor technische bedrijven, universiteiten en onderzoeksbureau’s
 • Hoofd ingenieur voor CAD-systemen (digitaal technisch ontwerp systeem)
 • Internationaal accountant, strategisch consulent, verkoop en marketing manager
 • Structureren van technische projecten, investeringen aantrekken en start-ups naar de internationale markt brengen.
 • Journalist, PR en marketing en advertentie expert met 2 jaar cryptocurrency ervaring.
 • Digitale marketing en product management
 • Software ontwikkelaars, waarvan 1 ervaring heeft met het ontwikkelen van een besturingsprogramma voor een onbemand vliegtuig.

Adviseurs:

 • PR voor meer dan 150 blockchain bedrijven
 • Management partner in een blockchain technologie bedrijf
 • Expert in de ontwikkeling van internationale/wereldwijde bedrijven
 • ICO adviseur

Wil je meer weten over de teamleden en hoe ervaren zij zijn in hun vakgebied? Bekijk het team via SKYF chain

Ontwikkeling SKYFchain

Zoals eerder al benoemd is SKYFchain ontstaan vanuit het in 2014 gestarte SKYF drone project. Er is toen 5 miljoen aan investeringen aangetrokken om de eerste vliegende vrachtdrone te ontwikkelen. In het laatste kwartaal van 2017 is deze zelfsturende drone realiteit geworden. De plannen voor 2018 zijn:

 • De ontwikkeling van een eigen privé blockchain
 • Een internationale juridische structuur opzetten
 • Verkoop van de eerste SKYF vrachtdrone
 • Ontwikkeling van benodigde data en logica in nauwe samenwerking met de andere partijen die betrokken zijn bij vrachtvervoer via drones, zoals: overheden, banken en klanten.
 • Uitbreiding van het partner netwerk naar gebieden waar beperkte regelgeving is voor drones, zoals Rusland, ex-Sovjetstaten, Azië en Afrika.

Langere termijn doelen zijn groei in de verkoop van vrachtdrones en uitbreiding van gebieden waarin de drones mogen vliegen. Daarnaast het toevoegen van onbemande vrachtschepen en vrachtwagens. En tot slot het ontwikkelen van passagier drones.

De volledige roadmap is te lezen via SKYF chain

 

ICO’s in dezelfde branche

Er zijn een aantal andere ICO’s die zich richten op het efficiënter inrichten van de logistieke wereld als het om de betalingen en het papierwerk gaat. Ook zijn er ICO’s die zich met drones bezig houden, alleen niet op het logistieke vlak.

Voor zover ons bekend is er geen andere ICO die zich bezig houdt met drones in de logistieke wereld gecombineerd met het gebruiken van blockchain en smart contracts. Het lijkt erop dat SKYFchain wat dat betreft een monopolie positie heeft.

Mochten er wel andere ICO’s bekend zijn op ditzelfde gebied, laat het ons weten in de reacties onder aan de blog.

Pluspunten en aandachtspunten

 Pluspunten:

 • Monopolie positie op de markt van vrachtdrones gecombineerd met smart contracts en blockchain.
 • Grote voorsprong op toekomstige ontwikkelaars als het om de techniek van vrachtdrones en het gebruik van logistieke smart contracts gaat.
 • Eerste vrachtdrone is al realiteit, verkoop zal dit jaar starten. Verschillende bedrijven hebben al interesse getoond.
 • SKYFchain is een investering in iets wat al in het echt bestaat en ver op weg is naar volledige realisatie.
 • Als SKYFdrone een succes wordt, hebben zij een monopolie positie op een enorme markt. Wat zeker voor vroege investeerders enorme winst kan opleveren.
 • Naast inkomsten voor investeerders door koersstijging van SKYFT, krijgen investeerders ook 25% van alle transactiekosten die gemaakt worden.
 • Kosten van vervoer via vrachtdrones zullen significant lager zijn, omdat personeelskosten bespaard worden. Dit maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om over te stappen van de reguliere vervoersmiddelen naar drones.
 • Teamleden hebben ervaring op de verschillende benodigde gebieden:  luchtvaart, internationale juridische en financiële regelgeving, internationaal ondernemen, marketing, drones, computertechnologie, blockchain en ICO’s. Enige ontbrekende ervaring is iemand met gespecialiseerde kennis in de logistieke sector.
 • Vervoer met drones is milieuvriendelijker i.v.m. minder optrekken en remmen dan mensen doen. Ook kunnen onbemande voertuigen is colonne rijden/vliegen/varen. Dit kost minder brandstof.
 • Verwachting van minder ongelukken, doordat er geen menselijke fouten gemaakt worden.

Aandachtspunten:

 • De techniek van zelfsturende vervoersmiddelen is nog nieuw. Alle kinderziekten moeten er nog uit. Daarnaast moeten de zelfsturende vervoersmiddelen goed samen kunnen gaan met vervoersmiddelen die door mensen bestuurd worden, aangezien nog lang niet iedereen een zelfsturend vervoersmiddel heeft.
 • Niet in alle landen is vliegen met vrachtdrones al toegestaan. SKYFchain bevindt zich in een pionierspositie. In de uitbreiding zullen onbekende hobbels op de weg komen, die overwonnen moeten worden.
 • Mogelijk dat landen waar nu geen/beperkt regelgeving is voor vrachtdrones, wel regelgeving zal komen als de vrachtdrones gaan vliegen. SKYFchain zal zich hier steeds op moeten aanpassen.
 • Voor concurrenten is het straks gemakkelijker de weg te bewandelen als SKYFchain alle deuren geopend heeft. Investering zal hierdoor voor toekomstige vrachtdrone ontwikkelaars lager zijn, waardoor zij mogelijk hetzelfde tegen een lagere kostprijs kunnen bieden. SKYFchain zal continue voorop moeten lopen om hun concurrentie positie te behouden.
 • Als blijkt dat onbemande vrachtvoertuigen de toekomst zijn, zal dit veel banen in de logistieke sector kosten.
 • Verzekeren van drones is erg duur, omdat bij een ongeluk vaak onduidelijk is wie de schuldige partij is. SKYFchain hoopt de vluchtgegevens inzichtelijk te maken met blockchain, waardoor de schuldige partij aan te wijzen is en de kosten van verzekering omlaag kunnen.

 

Investeren in SKYFchain

De PreICO vanaf 1 maart 2018 

1 SKYFT met 40% bonus is €0,032

Minimaal aankoophoeveelheid: 3000 SKYFT

Hard cap PreICO was: 51 300 000 SKYFT

PreICO was binnen 5 dagen uitverkocht

 

ICO vanaf maart 2018

De hard cap van de PreICO is behaald, de ICO is gestart

In de ICO zullen bonussen aflopen in fases van 30% tot 0%. Hou onze social media in de gaten om te zien welke percentage op dit moment geldig is. Een fase eindigt als de hoeveelheid SKYFT van die fase verkocht zijn.

 1 SKYFT zonder bonus is €0,053

Hard cap ICO: 528 000 000 SKYFT

Onverkochte SKYFT worden aan het einde van de ICO vernietigd. Als alle munten verkocht worden zullen er in totaal 1 200 000 000 SKYFT in omloop zijn. De overige SKYFT worden verdeeld over het team, ontwikkelingsfondsen, reserve en marketing.

Je kunt SKYFT aankopen met Ethereum of Bitcoin

Voor ontvangst van SKYFT is een Ethereum wallet nodig. Het moet een originele Ethereum wallet zijn, je kunt geen SKYFT ontvangen op een Ethereum exchange wallet.

Investeren in SKYFchain? Koop hier jouw SKYFT munten SKYFT kopen

 

Meer weten over SKYFchain? Lees hier de whitepaper SKYFchain whitepaper

Bekijk onze posts over SKYFchain op bitcointalk ICO Doe Je Zo Bitcointalk

Wil jij op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen rondom SKYFchain? Volg ons op Facebook of Twitter.

Volg en like ons via:
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Blijf op de hoogte en volg ons via: