TrustedCars Flex: vandaag een stationwagen, volgende week een Lambo? Met deze crypto geen probleem…

TrustedCars Flex in een notendop                                      Englisch version

Heb jij ook moeite om te beslissen welke auto het beste bij jou past? Je kunt er meestal helaas maar één kopen. Of heb je maar af en toe een auto nodig en is het eigenlijk zonde van het geld om het hele jaar door een auto te hebben? De huidige consument heeft behoefte aan flexibiliteit en wil steeds iets anders. De oplossing voor al deze problemen: TrustedCars Flex. Met TrustedCars Flex zoek je op de app een auto uit, je tekent via de app, je haalt de auto op en je houdt deze auto zo lang je wilt. Behoefte aan een ander model? Ook geen probleem, zoek je gewoon weer een andere uit. Zin om een keer gek te doen? Ga je toch gewoon voor die Lambo… en dat terwijl je crypto nog niet eens to the moon is!

Ik hoor je al denken, maar dat kan toch al met zoiets als huurauto’s? Of leasen? Wat is het nieuwe hieraan? Het verschil is dat je via TrustedCars Flex de occasions huurt die bij de autodealers te koop staan. De autodealers hebben als voordeel dat hun stilstaande kapitaal nog iets oplevert. De huurders hebben als voordeel dat het goedkoper is dan de huidige huurauto’s en je er niet aan vast zit zoals bij lease. Voor een autodealer kost een occasion gemiddeld 15 dollar per dag en staat deze gemiddeld 100 dagen te koop. Reken maar uit wat dit kost en wat het oplevert als een (deel) hiervan in ieder geval verhuurd wordt. Dat is een win/win situatie. Voor de huurder is de prijs all inclusief (op benzine na) en je zit niet vast aan een contract. TrustedCars Flex is ook een goede zakelijke oplossing. Bedrijven zitten niet aan lease-contracten vast, terwijl hun personeel alweer met ontslag is. Als een auto voor project-basis nodig is, is TrustedCars Flex voordeliger dan een huurauto. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video hieronder.

 

 TrustedCars Flex Crypto munt

De munt van TrustedCars Flex heet FLEX. De munt zal gebruikt worden om alle diensten via de TrustedCars Flex App mee te betalen. Bekijk in de tabel hieronder waarvoor FLEX gebruikt wordt. In het begin zal de huur ook met reguliere valuta betaald kunnen worden. Voor de waarde zie het kopje investeren.

 

TrustedCars Flex team

CEO Simon Toprak – Oprichter en Directeur

Simon Toprak heeft een Master in Management en een Major in Financiën en Innovatie Managament. Hij heeft jaren als management consultant gewerkt bij grote banken en automerken. Daarna heeft hij Trusted Cars opgericht.

CTO Sascha Vorderstemann – Oprichter en Directeur technologie

Sascha Vorderstemann heeft ervaring met het oprichten van ontwikkelingsteams in vernieuwende web-ontwikkelingen. Als directeur van Elio was hij verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van verschillende succesvolle e-commerce platforms.

Kwaliteiten van andere teamleden:

 • Software ontwikkelaars met blockchain en codering ervaring
 • Vanuit verschillende functies ervaring in de verkoop en verhuur van auto’s
 • Front-end design van websites
 • IT
 • Verzekeringen
 • Klantenservice
 • Marketing en communicatie
 • Zakelijke- en productontwikkeling

Adviseurs:

 • Blockchain en start-ups
 • Managen en verbeteren van het autovoorraadbeheer van grote autobedrijven en accountant en manager van zakelijke ontwikkelingen bij Mercedes Benz.
 • Blockchain en crypto expert
 • E-commerce en logistiek expert
 • Belastingadviseur en accountant
 • Marketing, sales en prijs expert
 • Strategie en zakelijke ontwikkeling
 • Juridisch adviseur

Wil jij meer weten over de ervaring van de verschillende teamleden en adviseurs? Lees hier de whitepaper Trusted Cars Whitepaper

Ontwikkeling van TrustedCars Flex

Trusted Cars heeft al een bestaand platform opgericht in 2016 waarop nieuwe en 2e hands auto’s worden verkocht Trusted Cars Een nieuw onderdeel van dit platform zal TrustedCars Flex worden waarbij de occasions dus ook gehuurd kunnen worden. Trusted Cars is aangemerkt als een innovatief bedrijf in Duitsland en heeft verschillende prijzen gewonnen voor het concept. In 2017 stonden in totaal 30.000 occasions op de website te koop, op dit moment zijn het er zo’n 8.000. Trusted Cars heeft al samenwerkingen met het TUV (keuringsbedrijf in Duitsland), een bank (voor financiering), autodealers, verzekeringen- en garantiemaatschappijen. Plannen voor 2018 zijn:

 • FLEX muntverkoop
 • Inschrijving op crypto-beurzen
 • Ontwikkeling en integratie van blockchain en smart contracts
 • Beta lancering van het systeem in samenwerking met een van de dealers.

In de eerste helft van 2019 zal TrustedCars Flex gelanceerd worden in Duitsland. Er komt een iOS en android app. Ook wordt de betaling met FLEX in het systeem mogelijk en zal de website in meerdere talen vertaald worden.

Vanaf de tweede helft van 2019 zal TrustedCars Flex uitgebreid worden naar Europa. Ook zullen later andere auto-services toegevoegd worden. Vanaf 2020 zal er ook ingezet worden op uitbreiding naar de USA en de rest van de wereld. Daarnaast kunnen Samenwerkingspartijen het gebruik van de FLEX munten los van het TrustedCars Flex platform gaan promoten.

Wil jij de volledige roadmap bekijken? Lees hier de whitepaper  Trusted Cars Whitepaper

Ico’s in dezelfde branche

Het hele concept van occasions verhuren is vrij nieuw. Er zijn verschillende ICO’s die zich richten op auto’s delen en verhuren. Hieronder een aantal ICO’s die zich in dezelfde markt begeven.

HireGo is een ICo die zich richt op het onderling lenen van elkaars auto tegen een vergoeding. De Blockchain wordt gebruikt om meer zekerheid te geven over de identiteit van de verschillende deelnemers, de staat van het voertuig en de betrouwbaarheid van het verhuurcontract.

MiCars is een ICO die zich richt op de verhuur van luxe auto’s zonder uren aan een balie te hoeven staan. De auto’s kunnen bij een MiCar locatie opgehaald worden.

Er zijn bestaande occasion dealers in Nederland te vinden die al occasions verhuren. Het lijkt nog wel in de beginnende fase te zitten en het zijn over het algemeen losse dealers die niet onder één platform vallen.

Op de huidige markt zijn  er daarnaast ook verschillende andere oplossingen voor tijdelijk autobezit of huur. Bekijk in het overzicht hieronder de verschillende varianten en hun plus- en minpunten.

 

 

In de huidige markt zijn dus vooral korte termijn en lange termijn oplossingen aanwezig, maar weinig voor de middellange termijn. Hierbij zijn de korte termijn oplossing vaak te prijzig voor de middellange termijn of onvoldoende betrouwbaar. Er zijn al bedrijven in Nederland die occasions verhuren. Wat TrustedCars Flex kan doen is ervoor zorgen dat al deze losse occasion-verhuurders op 1 platform terecht komen, waardoor de occasion verhuurder gemakkelijk te vinden is. TrustedCars Flex kan de nieuwe marktplaats worden voor occasion-verhuur.

 

Pluspunten en aandachtspunten

Pluspunten

 • Het is een oplossing voor verschillende doelgroepen, zoals mensen die onvoldoende geld hebben een auto te kopen, mensen die maar af en toe een auto nodig hebben, mensen die graag regelmatig van auto wisselen of voor mensen die niet vast willen zitten aan het onderhoud en de onverwachtse kosten hiervan.
 • Er is op de markt interesse in het concept, aangezien er al occasion-dealers te vinden zijn die occasions verhuren.
 • TrustedCars Flex kan een grote bijdrage leveren om dit nog vrij nieuwe concept meer bekendheid te geven. Occasion verhuurders krijgen hierdoor gemakkelijker klanten. Daarbij neemt TrustedCars Flex de volledige technisch ontwikkeling van het systeem uit handen, waarvan de meeste zelfstandige dealers geen enkele kennis hebben.
 • Het concept heeft de potentie de markt van autobezit een hele nieuwe richting te geven.
 • TrustedCars Flex richt zich op een markt die 3 triljoen waard is werldwijd. Er is geen enkele autodealer die ook maar 1% van deze markt beheerst, laat staan een groot deel van deze markt kan bereiken. TrustedCars Flex kan hier een grote rol in gaan spelen door de dealers samen te brengen.
 • TrustedCars Flex biedt dezelfde voorwaarden aan de klant waar de auto ook vandaan komt. Dit maakt het voor de klant overzichtelijk en gemakkelijker om alleen maar te zoeken naar de auto die zij graag willen.
 • De klant heeft via TrustedCars Flex een goed overzicht van welke huur-occasions er op de markt beschikbaar zijn. Zij hoeven niet zelf verschillende dealers af te zoeken.
 • De blockchain, smart contracts en de FLEX-munt zorgen voor een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid als het gaat om het automatiseren van verhuurcontracten, het gemak van een auto uitzoeken, via de app tekenen en betalen en geld ontvangen op het moment dat de diensten geleverd/ontvangen zijn.
 • Het concept heeft weinig dan wel geen financieel risico. Stilstaand kapitaal wordt gebruikt om wat extra’s mee te verdienen. Er hoeft geen investering gedaan te worden. Als er geen verhuur is, is er ook geen extra verlies. De auto’s blijven tijdens verhuur ook te koop staan.
 • Er zijn scherpe verzekeringstarieven, omdat TrustedCars Flex op grote schaal verzekert. In de toekomst kunnen smart contracts gebruikt worden voor de verzekeringspolissen, waardoor de prijs nog scherper kan worden. Daarbij kan er een speciaal systeem in de auto worden geïnstalleerd wat de gebruiker beloont voor netjes gebruik van de auto. Dit geeft minder risico op schade geeft en daarmee ook weer een lagere premie.
 • TrustedCars Flex verdient een commisie over de afgesloten verhuurcontracten en als de auto vanuit de verhuur wordt verkocht. Daarnaast kunnen de dealers adverteren om meer op te vallen. Tot slot kunnen partijen die andere auto services bieden, deze ook via de app aanbieden, waarover TrustedCars Flex ook een commissie krijgt.

Aandachtspunten

 • Het vernieuwende concept van verhuur van occasions wordt al toegepast in Nederland en mogelijk ook andere landen. Dit laat in ieder geval zien dat het concept door andere bedrijven ook interessant gevonden wordt. Deze bedrijven kunnen een bedreiging vormen, omdat zij al bezig zijn. Tegelijkertijd kunnen zij ook juist degenen zijn die TrustedCars Flex groot kunnen maken als zij met hen willen samenwerken. Het belangrijkste voor TrustedCars Flex is dus dat de occasion-dealers willen gaan samenwerken met Trusted Cars. Dat zij in Duitsland al met 100 grote dealers samenwerken op het gebied van verkoop van occasions is een positief teken.
 • De vraag is of de cryptomunt FLEX een meerwaarde biedt. TrustedCars Flex geeft aan dat het voordeel van gebruik van FLEX is dat betalingen via de smart contract veiliger zijn voor beide partijen. De kopende partij betaalt pas als de diensten geleverd zijn, de verkopende partij ontvangt gegarandeerd zijn geld als hij de auto heeft afgeleverd. Trusted Cars kiest ervoor om te starten met betaling met regulier geld, dus in euro’s, met daarnaast de mogelijkheid om ook met FLEX te betalen. Vraag is wanneer de omslag naar alleen betalen met FLEX komt? Waarom niet gelijk beginnen met alleen FLEX als betaalmogelijkheid?
 
Investeren in TrustedCars Flex

Geloof jij ook in deze nieuwe manier van autogebruik? Lees hier verder hoe je kunt investeren in TrustedCars Flex.

 

Vanaf 23 mei 2018 begint de preICO t/m 30 mei 2018. Bonus is 50%, maximaal 40.000.000 FLEX te koop tijdens de preICO.

Vanaf 11 juni 2018 begint de hoofdverkoop tot 9 juli 2018. Bonus loopt af van 40% naar 5% per 120.000.000 verkochte FLEX.

 

Minimale aankoop is 700 FLEX. 1 FLEX is zonder bonussen 0.07 euro.

Er worden 520.000.000 FLEX verkocht. In totaal worden 800.000.000 FLEX uitgegeven. 280.000.000 FLEX gaat naar het team en de onderneming. Softcap is 10.000.000 FLEX.

FLEX is een ERC20 munt, gebaseerd op het Ethereum platform. Je hebt dus een originele Ethereum wallet nodig om FLEX te ontvangen. Lees onze blog Investeren in ICO's als je meer wilt weten over hoe investeren in ICO’s in zijn werk gaat.

Ben jij klaar om te investeren? Investeer Trusted Cars

Hou onze agenda en social media in de gaten om te zien welke bonus geldend is. Informatie op de website van FLEX is altijd het meest actueel.

Volg en like ons via:
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Blijf op de hoogte en volg ons via: